onsdag 15. august 2007

Hastverk er lastverk


Jag vet inte om det uttrycket finns på svenska. Men det går kanske att förstå? Om man gör något lite väl snabbt så kan det bli så att man får merarbete av det. Typ.

Denna haklappen är ett strålande exempel på det. Jag hade hittat en form jag ville testa på en haklapp och klippte till i en bit vaxduk. Sen tyckte jag att det såg snyggt och bra ut och satte dit en tryckknapp. Grymt snabbt! Det var bara det att när sambon kom hem så kunde han påminda mig om att all mat och gröt bara skulle rinna rakt av om det inte finns något som suger vätska, alternativ att det finns en ficka längst ner eller ett kantband runt.

Jag tänkte att jaja, det är ju bara att sätta dit ett kantband och en ficka. Lätt som en plätt! Eller inte... Knapparna var ju redan fästade och jag kunde inte sy dit kantbandet snyggt överst, det blev för trångt. Jag skulle kunna sy dit det för hand. Men det har jag inte gjort än, och känner jag mig själv rätt så gör jag nog inte det. Den får duga som den är!

Mönster: Eget
Material: Stuvbit av vaxat tyg från Åhléns, grön snedslå, Prym tryckknappar
Glädjesmoment: Formen blev ju bra om inte annat
Tråkigt: Att jag inte tänkte till innan och i min brådska förstörde något som kunde ha blivit bra...

6 kommentarer:

Snux sa...

Nei, sy for hånd er jo bare kjedelig og langdrygt. Hva har man maskiner til, sier nå jeg:)).

Anki sa...

låter bekant :D
Men på bilden ser den snygg ut.

Thea sa...

Känner igen mig. Fort och fel blir det ibland! Men det var väldigt fin kombination m kantband och vaxduk. Du får nog till det där! Går inte knapparna att bända upp? Det har jag gjort nån gång när jag har satt dem bak-och-fram! :-)

Gekko sa...

kanske jag skulle testa att bända upp knapparna ändå. Känns ju inget kul med halvmesyrer heller. Och resten av haklappen blev ju bra...

Håller helt med Snux;-)

Tyrvi sa...

Men på bild ser det väldigt bra ut :-) Skynda är inte alltid bra, men det blir ju ofta så. Vet inte hur många gånger jag sagt att jag inte ska sy trikåkantband utan att göra en provlapp först men ändå blir det nästan aldrig av. Ibland fungerar det men ibland har jag slängt hela plagg bara för att jag blivit så besviken. Eller slängt. Lagt i högen med sånt som aldrig kommer bli klart menar jag så klart :-)

Systickan sa...

Supersnygg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no