søndag 26. august 2007

Kollektion 56


Vi har haft en produktiv helg, har rivit upp balkonggolvet och lagt nytt så nu har vi en fräsch och fin balkong som invigdes med kaffe och tårta på förmiddagen idag! Lite har jag dock hunnit sy under helgen också. Kollektion 56 har påbörjats! Lite tidigt kan man tycka att börja sy till kommande plutten redan nu, men förra graviditeten var jag inte så fräsch de sista tre månaderna så här chansas inte! Sen är det kanske inte så mycket som måste sys, Gullklumpens kläder är rätt så könsneutrala. Men det är roligt!

Bodyn är i storlek 56, med mönster ur Ottobre Design nr 5/06 (tidningen har jag snott från mamma, måste komma ihåg att lämna tillbaka den någon gång). Jag har i stort sett följt mönstret slaviskt för en gångs skull. Jag tyckte att mönstret såg så stort ut så jag klippte utan sömsmån. Sen overlockades alla delar ihop. Kantbandet i halslinning och ärmslut är fastsydda med tvillingnål. Den knack tyvärr då jag skulle påbörja kantbandet på den nedre kanten så där fick jag använda elastisk rätsöm vilket inte blir riktigt lika snyggt.

Nästa gång jag syr en body ska jag:
-Tänka till innan jag klämmer fast tryckknappar, en av tryckknapparna kom åt fel håll, störigt att behöva lägga tid på att bända upp den.
-Inte följa mönstret utan först sy ihop ärmerna och därefter sy på kantbandet. Det är inte så snyggt när sömsmånen syns.
-Ändra mönstret i grenen så att bodyn får samma form som Katvig brukar använda. Mycket snyggare och mer praktiskt.
-Helst ha en CoverPro så att jag kan sy riktigt snygga sömmar!

Mönster: Modell nr 1 från Ottobre Design 5/05 i storlek 56 utan sömsmånar
Material: Stretchjersey i färgerna turkos och lime från Stoff och Stil, katalog för vår och sommar 2007. 3 tryckknappar från Prym.
Glädjesmoment: Återigen att det är så kul att sy så smått! Och att jag syr till en bebis som sparkar i magen under tiden jag håller på. Sen är det roligt att jag blev så nöjd med resultatet!
Störigt: Att sätta en tryckknapp åt fel håll är ju bara onödigt. Det kostar så lite att tänka till! Sen är det störigt att åka på ett fel för att man följer arbetsbeskrivningen. Jag skulle ju aldrig sätta fast kantbandet innan jag sydde ihop ärmen om jag tänkte till själv...

17 kommentarer:

Snux sa...

superfin!!! Sånt mønster vil jeg og ha!

Anonym sa...

Vad fin den blev.
Jag fattar inte hur du hinner sy så mycket, med en liten o allt.
Hur går det med overallen är nyfiken på resultat :-)

mvh
Charmmiss

Jes sa...

vilken fin body, snygg färg, vart har du köpt tyget? Va på sveriges största loppis i dag . den som förut låg i skärholmen men nu flyttat till vårberg. Vilken besvikelse, De hade nästan inga tyger alls, kom hem med två mönster. Möjligt att jag åker dit igen en lördag för att se det alltid är så här dåligt på tygfronten.

Gekko sa...

Tack!
Snux: Vill du att jag ska rita av och skicka?

Charmmiss: vissa gånger fattar jag det inte själv heller:-D Tittar aldrig på tv och tränar inte.. Sen får jag sån kick utav att sy! Det gör mig glad och det får mig att tvilja...
Har inte börjat med overallen än. Tänkte rita av mönster imorgon men har ett par olika projekt i huvudet och vet inte vilket jag ska prioritera. Tyg är inköpt iaf!

Jes: tyget är köpt på Stoff och Stil, ska beställa flera färger när nya katalogen kommer, de känns som att det är bra kvalitet. Men jag har ju inte tvättat mer än en gång än.
Tråkigt att bli besviken med loppiset! Det var lite samma sak för mig i Göteborg, gick på ett jättestort ute i Frölunda och det var tusen människor så man hann inte sno till sig de få bra tygerna som fanns..

Tyrvi sa...

Åh fint! Bebis kommer bli finfin :-) Bra att ha mycket från förra barnet. Jag fick låna så enormt mycket kläder förra gången att jag inte köpte ett enda nytt plagg själv. Jag har dock massor med ärvda och begagnade kläder men nästan allt är vitt, kanske med lite tryck och det känns så tråkigt att jag brinner av iver att få sy lite roligare kläder den här gången.

Cecilia sa...

Superfint!

Funkar den där jerseyn till t ex mössor tror du? Vad kostar den där kvaliteten hos S&S?

Gekko sa...

Tyrvi: du har ingen aning hur mycket vi lånat!! Men vi får låna nu igen, de har ingen bebis på gång och är väldigt generösa! Sen fick vi så mycket kläder också.. Men det är ju kul med lite nytt!

Cecilia: Jag tror jerseyn funkar bra till mössor, den har mer stretch än e-slöjd. Jag har ju inte tvättat den mer är en gång men den känns fin i kvalitén. Den kostar 79:95/m, bredd 150 cm. Finns på sidan 79 i vår/sommarkatalogen. Jag ska beställa till ett antal färger när nya katalogen kommer tänkte jag..

Thea sa...

Å vad mysigt med en liten att sy kläder till! Så himla synd att jag inte kommit igång att sy kläder när min yngsta kom. Just det där med egna bodysar är ju SÅ mysigt!

Lucia sa...

Jättefin! Väntar på mitt första nummer av ottrebe, hoppas på bra mönster att följa!

Anonym sa...

Var oxå på loppis i frölunda i lördags, reningsborg. Hittade inte en enda tygbit :(

/charmmiss

Florin sa...

Jätte söt body!!! Roligt att höra att du gillar tyget från stoff och stil, har tänkt beställa flera gånger men inte vågat chansa på kvalitén...

Thea sa...

Fick overlockboken nu. Den var bra genom att den beskrev sömmar och så, men alla de smarta tips som finne i min, "Sewing with sergers" saknades. Varför översätter ingen den till svenska?! Iaf köpte jag den via adlibris och den var inte heller så dyr. Om du skulle vilja ha något mer, vill säga.

Maria-Jag blommar sa...

Jättefin body, så duktig du är! JAg har provat på att sy barnkkläder litegrann men blev inte helt nöjd så jag har gett upp så länge (har inte riktigt tid heller pga annat pyssel) Min nu 1 åriga dotter har dock två små förklädesklänningar som jag sytt, mycket enkla!

Carolina sa...

Jättefin!
Jag har också haft de funderingarna om att sy snedslån på ärmarna efter det att ärmarna sytts ihop.
Hur ser Katvigs nedre del ut? Kanske något att ta efter!

Gekko sa...

Tack för alla trevliga kommentarer! Och tack för tipset Thea, som du ser i bloggen så nappade jag direkt!

Charmmiss: visst är det synd? Det är ju annars ett imponerande stort loppis! Där borde man ju ha en chans att hitta Gyntherböcker!

Carolina, jag ska förhoppningsvis snart sy en ny body med sån gren, då får du se bild. Annars kan du titta här: http://www.freshmilk.se/index.php?manufacturers_id=22&osCsid=4d61d9a004ec1c5774c6dc3ee0b80c52
för en förhandsvisning.

angelmax sa...

Denna bodyn är så fin, har sett den för att tag sen och letat efter ett liknande mönster men ej hittat. Tänkte vara lite fräck och se om du skulle vilja hjälpa mig att få tag i ett mönster. Tack på förhand.

Gekko sa...

Angelmax: jag har svarat i din blogg:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no