søndag 19. august 2007

Kjol med motveckL fyller som sagt två år. Hon får köksattiraljer precis som hon önskar sig. Nu är det så att L lånar ut alla sina urväxta kläder (och det är många) till Gullklumpen. Så då vill man ju ge något extra. Sen är L's kusiner och hälsar på, den yngste fyller två. Han får de ljusblå plyschbyxorna. Men hans storasyster är också där. Och alla L's kläder kommer egentligen från storkusinen. Så då måste ju hon få något också. Komplicerat?

L och storkusinen får i alla fall varsin kjol. De är gjorda i smalspårig manchester. Fram- och baksidan är lika frånsett namnlappen. Båda är sydd med motveck. Man ska ju egentligen markera med markeringspapper och hjul men jag är lite lat och markerar med en knappnål, sen stryker jag ned vecken. Jag sydde största kjolen först, i brun smalspårig manchester med rödrosa påbroderade blommor. Här följde jag mönstret rätt så slaviskt. Nummer två är sydd i smalspårig lila manchester med små prickar. Denna blev nog snäppet bättre, jag sydde bara stickningar genom framsidan av motvecken vilket förenklar mycket, och jag tycker nog att denna blev lite finare!

Mönster: Ottobre Design nr 4/07
Material: Brun smalspårig manchester med påbroderade rödrosa blommor från Calletex i Örebro, lila smalspårig manchester med mörklila prickar från Stoff och Stil, inköpt höst 2006. Resårband i midjan.
Glädjesmoment: Det gick så snabbt och lätt med andra kjolen. Roligt att sy två i rad!
Läskigt: Resåren i midjan kan vara precis hur fel som helst och det är alltid så tråkigt att ändra.

11 kommentarer:

Carolina sa...

De ser jättefina ut!

Jes sa...

Vilka fina kjolar, flickorna blir nog jätenöjda. Hur har helgen varit med alla kräftskivor?

Thea sa...

OJ, ska du snacka om aktivitet?! Här får man ju scrolla flera minuter varje gång man kikar in! Jättefina grejer du sytt! Roligt att du är lite piggare så du har ork att producera lite inspirerande alster!

Gekko sa...

Ska försöka lägga in bilder på sötnoserna i sina klänningar. Men jag är bergis på att jag får ändra resåren!

Thea, den piggheten varierar från timme till timme kan jag säga. Igår fick jag hem en overlock men orkade knappt testa den alls!

Jes, det blev inga kräftskivor på mig alls. Låg i soffan hela kvällen och hörde festandet genom fönstret. Festen utartade dock med lokala bråkstakar :-(

Maria sa...

Urtjusiga kjolar, verkligen! Jag är också inne i "manchester-träsket" just nu, när hösten nalkas... :)

Jes sa...

G är här & lämnar bilen, fick precis höra om de lokala bråkstakarna trist, de blir troligt vis portade till festen nästa år.

Gekko sa...

Ja, visst är manchester bra under hösten? Ger lite myskänsla!

Har ni plats för en extra bil så där? Skönt för G!

Jes sa...

Vi har massor av plts :)

Botilda sa...

Å, nu måste jag fråga dig hur du menar med den prickiga kjolen - sydde du alltså BARA stickningarna från rätsidan, och INGA andra sömmar för motvecken? Jag sydde efter samma mönster igår kväll och blev inte riktigt klok på hur de menade. Det blev bra, men om det räcker med enbart stickningar är ju det ändå bättre ;-)

Gekko sa...

Hej Botilda, jag pressar ner vecken enligt markeringarna, sen syr jag en stickning på var sin sida om vecket fram men ingen genom de två veck som bildas på baksidan. Det blir precis lika bra! Sen var jag noggrann med att nåla fast de vecken när jag sydde linningen så att det skulle bli snyggt. Enklare och lika bra resultat, kan man begära mer? :-)

Botilda sa...

Tack för svaret! Jag misstänkte nästan att de hade gjort det onödigt komplicerat ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Her syr Gekko!

Gekko har gått fra å være en syfreak på hobbybasis til å designe egne kolleksjoner og ta fram egne stoffer.
Da bloggen tok sin form i 2007 bodde jeg i Sverige og blogget på svensk. Nå har jeg tilhold i Norge og blogger på norsk.

Her i bloggen er det mye fokus på hva jeg syr og hvordan jeg gjør det.
Gekko har kleskolleksjon i flere butikker og selger stoffer fra egen nettbutikk samt forhandlere utenfor Norge.
Besøk gjerne nettbutikken for å se mer!
www.gekkobarn.no